AKTUÁLIS HÍREINK

ingatlanpiac helyzetéről
Hogyan tárgyaljon lakásvásárlásnál?

Hogyan tárgyaljon lakásvásárlásnál?

2009. Augusztus 30.

Minél kevesebb pénzből minél jobb adottságú és elhelyezkedésű lakást venni - racionálisan gondolkodva ez minden ingatlanvásárló alapelve, amikor belekezd új otthonának megkeresése. A végső ár eléréséig azonban számos akadályon kell átverekednie magát a reménybeli új tulajdonosnak, az alkutól kezdve egészen az utolsó pillanatban felbukkanó visszautasíthatatla ajánlatokig. Hogyan lehet időt és pénzt spórolni?

Tovább
Európából eltűntek az amerikai ingatlanvásárlók

Európából eltűntek az amerikai ingatlanvásárlók

2009. Augusztus 31.

Az elmúlt két év egyik legjelentősebb változása az európai kereskedelmi ingatlanpiacon, hogy a válság miatt eltűntek a korábban nagyon aktív amerikai vevők - derül ki a CB Richard Ellis (CBRE) elemzéséből.

Tovább
Nagy budai panelkörkép: a legdrágábbtól a legolcsóbbig

Nagy budai panelkörkép: a legdrágábbtól a legolcsóbbig

2009. Augusztus 31.

A panellakás sokáig az alacsonyabb keresetűek és a fiatalok első lakáshoz való jutásának lehetőségét jelentette. Mára ez megváltozott, mivel egyre többen kezdtek el figyelni a havi kiadásokra is. Egy panellakás rezsiköltsége pedig duplája is lehet egy téglalakásénak. \"A panel viszont megfizethető\", hallani nap mint nap, de ingatlan-statisztikánk erre rácáfol: a panelok átlagos négyzetméterára a fővárosban 201 ezer forint. Budán főként a III., XI., XXII. kerületben találkozhatunk a régi korok építési „emlékeivel”, vagyis a házgyári lakások sokaságával. Mind a legdrágább, mind pedig a legolcsóbb házgyári lakást a III. kerületben találtuk.

Tovább
Sokkoló adatok: tízezer milliárd dolláros veszteség

Sokkoló adatok: tízezer milliárd dolláros veszteség

2009. Augusztus 31.

Az ingatlanpiac bukott legtöbbet a gazdasági válsággal, a Fed viszont még nyert is rajta.

Tovább
Mire figyelnek egyre többen?

Mire figyelnek egyre többen?

2009. Szeptember 01.

Növekszik a fenntarthatóság szerepe a világ ingatlanpiacain. Legalábbis az RICS / CPE által készített második negyedéves kutatásában résztvevők 40 százaléka osztotta ezt a véleményt. Ugyanakkor a fenntarthatóság megítélése országonként jelentős eltérések mutat, a leginkább Németországban értékelik fontosnak a szereplők.

Tovább
Pénz nélkül segíteni?

Pénz nélkül segíteni?

2009. Szeptember 01.

Sok önkormányzat nem tud élni elővásárlási jogával, mert nincs pénze arra, hogy megvegye azoknak az ingatlanjait, akik nem tudják fizetni lakáshitelük törlesztő részleteit - erről önkormányzati vezetők számoltak be Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Vas megyéből is.

Tovább
Generali: 2009-ben az ingatlanszektor lehet a nyerő

Generali: 2009-ben az ingatlanszektor lehet a nyerő

2009. Szeptember 01.

A Generali Alapkezelő szerint az infrastrukturális szektor és az ingatlanfejlesztők felülteljesítők lehetnek 2009-ben a globális részvénypiacokon.

Tovább
USA: élénkül a kereslet az ingatlanpiacon

USA: élénkül a kereslet az ingatlanpiacon

2009. Szeptember 01.

Júliusban a vártnál gyorsabban, 3.2 százalékkal emelkedett a függőben levő lakásértékesítések száma az USA-ban - derül ki a National Asociation of Realtors friss jelentéséből. A függőben levő lakásértékesítések száma február óta folyamatosan emelkedik, így szinte biztosak lehetünk abban, hogy az ingatlanpiaci válság nem mélyül tovább.

Tovább

Ingatlan Hírek - Ingatlan magazin

Nagy budai panelkörkép: a legdrágábbtól a legolcsóbbig

A panellakás sokáig az alacsonyabb keresetűek és a fiatalok első lakáshoz való jutásának lehetőségét jelentette. Mára ez megváltozott, mivel egyre többen kezdtek el figyelni a havi kiadásokra is. Egy panellakás rezsiköltsége pedig duplája is lehet egy téglalakásénak. "A panel viszont megfizethető", hallani nap mint nap, de ingatlan-statisztikánk erre rácáfol: a panelok átlagos négyzetméterára a fővárosban 201 ezer forint. Budán főként a III., XI., XXII. kerületben találkozhatunk a régi korok építési „emlékeivel”, vagyis a házgyári lakások sokaságával. Mind a legdrágább, mind pedig a legolcsóbb házgyári lakást a III. kerületben találtuk.


Ingatlan-statisztikánk szerint Budapesten átlagosan 201 ezer forintba kerül egy négyzetméternyi panel, Budán a három említett kerületben azonban ezen ár fölött kínálják a házgyári lakások négyzetméterét. A III. kerültben a panelok négyzetméteréért átlagosan 210 ezer forintot kérnek tulajdonosaik, a XI. kerületben 225 ezerre tartják a házgyári lakások egy négyzetméterét, míg a XXII. kerületben 216 ezer forintba kerül egy négyzetméternyi panel. Persze az átlagár nem irányadó, ha lakást akarunk venni: megállapítható, hogy Buda bizonyos részein a garzonok bizony drágábbak, mint a 3 szobásak.

Aranyáras panel: 444,1 ezer forint/nm

Nem mindig a panel a legolcsóbb - mondhatnák, főleg, ha azt a 444,1 ezer forintos négyzetméterárat vesszük alapul, amit azért a III. kerületi panelért kérnek, amely ugyan a Rómain van, de mindössze 27 négyzetméteres alapterületű. A felújított minigarzonban van minden: járólap, parketta, étkező és erkély. Azt nem tudni, hogy mekkora a szoba, azt viszont igen, hogy irányára 12 millió. Viszont ezért a pénzért cserébe az ablakból a hegyeket látni.

Ezüstáras panel: 375 ezer forint/nm

Senki nem lepődhet meg, így mi sem tettük, mikor statisztikánkat böngészve észrevettük, hogy a legdrágábbá panelok listájának második helyét egy gazdagréti panellakás szerezte meg. Ennek a házgyári lakásnak az alapterülete mindössze 28 nm, irányára pedig eléri a 10,5 millió forintot. Ahogy egy megkérdezett szakértő nemrégiben nyilatkozta nekünk: válság ide vagy oda, Gazdagréten bizony eladható a panel. Laki Levente, a Palace Ingatlan dél-budai irodájának ügyvezető igazgatója szerint, ha a ház már átesett a panelprogramon, akkor a lakást itt akár 450 ezer forintos négyzetméteráron is el lehet adni. A mostani ezüstérmes lakásunk egyébként olyannyira felújított, hogy a szobában légkondicionáló van beszerelve, de ami még vonzóbb lehet új tulajdonosának, az a havi 3500 forintos közös költség.

Forrás: http://www.epitinfo.hu


Vissza a hírekhez


rss Adatvédelmi nyilatkozatOldaltérkép hasznaltingatlan.com